Voeding

Vetten

Elke hond heeft een specifieke energiebehoefte welke gerelateerd is aan zijn natuurlijke energie. Vetten zijn de voornaamste bron van energie. Het vetmetabolisme van de hond gaat zeer efficiënt om met vet en zet vet om in energie. Daarnaast is vet ook een smaakmaker en belangrijk bij het transport van vitamine A, D, E en K in het lichaam. De BIOFOOD "koude" vetten als vloeibaar schapenvet, zalmolie en schapenvet zalm bonbons bevatten omega vetzuren 3, 6 en 9, die ondersteuning bieden aan huid, vacht, eetlust, vertering, voedselopname en gewrichten. Een gezonde toevoeging op de gangbare hondenvoeding. 

Zalmolie
meer informatie

Informatie

BIOFOOD zalmolie:

-koudgeperst uit verse zalm.
-hoog geconcentreerd en dus zuinig in gebruik.
-niet vermengd met andere (goedkopere) visolie.

BIOFOOD Zalmolie ondersteunt:

 • huid en vacht;
 • stofwisseling;
 • hart en bloedvaten;
 • eetlust (moeilijke eters);
 • vertering;
 • gewrichtsfunctie;
 • verlaging pH waarde urine.

BIOFOOD zalmolie en vloeibaar schapenvet kunt u als smaakvolle dressing over het (droge) voer van uw dier heen gieten of apart voeren.

Schapenvet bonbons

De BIOFOOD schapenvet bonbon is een 100% natuurlijk product zonder chemische toevoegingen als geur-, kleur- en smaakstoffen en zorgt voor een aanvulling op het dagelijkse eetpatroon. De BIOFOOD schapenvetbonbon is geschikt voor alle hondenrassen, van puppy tot volwassen hond. Het schapenvet is afkomstig van schapenvlees wat geschikt is voor menselijke consumptie die met een lage bereidingstemperatuur wordt verwerkt zodat de kwaliteit en werking van het schapenvet gewaarborgd blijft.

BIOFOOD schapenvet ondersteunt huid, vacht en de maag- of darmwerking. Schapenvet is een product dat de maag- en darmflora ondersteunt wat stimulerend kan werken bij de opname van voedingsstoffen.

Schapenvet bevat ongeveer 58% verzadigde vetzuren en ongeveer 32% enkelvoudig onverzadigde vetzuren. Vet is een smaakmaker en belangrijk bij de transport van vitamine A, D, E en K in het lichaam. Daarnaast gaat het vetmetabolisme van de hond zeer efficiënt om met vet en zet vet om in energie.

BIOFOOD schapenvet bonbons bevatten vitamine A en vitamine D:

Vitamine A: ondersteunt huid, vacht en de afweer van het lichaam.
Vitamine D: ondersteunt botten, spieren, tanden en de afweer van het lichaam.

De BIOFOOD schapenvet bonbons ondersteunen:

 • huid en vacht.
 • darmflora.
 • botten, spieren en tanden.
 • smakelijkheid van de dagelijkse voeding (moeilijke eters).

Ook geschikt voor honden met een voedselallergie die een dieet krijgen op basis van lamsvlees.

“Knoflook heeft een hoog gehalte aan etherische oliën. Dit dekt de melkzuurgeur van de huid af welke teken en vlooien als trigger nodig hebben. Zo reduceert knoflook succesvol een teken- of vlooienplaag” (citaat uit BARF van Swanie Simon).

Knoflook in de juiste dosering is veilig, smaakvol en gezond voor iedere hond. Knoflook heeft voortreffelijke eigenschappen, maar ook hier geldt de regel die voor alle kruiden van toepassing is: meer is niet beter.

Elke BIOFOOD schapenvet bonbon variant (zeewier, pens, zalm, knoflook en souplesse) heeft zijn eigen samenstelling en bijbehorende werking.

BIOFOOD oliën en vetten zijn natuurlijk en bevatten geen chemische toevoegingen. Beide kunt u door het (droge) voer mengen van uw dier of apart voeren.

[BIOFOOD vloeibaar schapenvet en schapenvetbonbons zijn gepatenteerde en geregistreerde petfood producten met een unieke samenstelling op basis van hoogwaardige ingrediënten.]Soortpagina = overzicht
Aan/uit = 1
Database =
Sectie = 4
navigatie = kat
artikelnummer = 77
Selectie artikelen = hond en kat , kat