Aanvullend

Iedere hond is anders en heeft zo z’n specifieke behoeftes, eigenschappen en eventuele speciale voedingseisen. BIOFOOD’s aanvullende producten bieden de nodige (extra) ondersteuning voor uw hond.

Natuurkruiden
meer informatie
Souplesse
meer informatie
Tarwevrij
Meatbone
meer informatie
Tarwevrij
3-in-1 hondenkoekjes
meer informatie
Vistruffel Zalm
meer informatie
Vloeibaar schapenvet
meer informatie
Zalmolie
meer informatie
Omega+ Probiotic
meer informatie

Informatie

De 3-in-1 werking:

1. Dunne ontlasting: Er zijn diverse oorzaken voor het ontstaan waterdunne ontlasting. De meest voorkomende oorzaak wordt veroorzaakt door niet goed verteerbare voeding of door verandering van voeding. De darmen hebben zich ingesteld op een bepaalde voeding (voersoort) en als er plotselinge veranderingen komen kan er waterdunne ontlasting ontstaan.

Biofood 3-in-1 hondenkoekjes ondersteunen** de maag– en darmflora en de verteerbaarheid van voeding. Het helpt tevens de ontlasting dikker te maken.

[Indien de te dunne ontlasting aanhoudt of vreemd van kleur is, bloed kan bijv. bij (dunne) ontlasting voor een zwarte kleur zorgen, is het raadzaam een dierenarts te waarschuwen. Zorg in ieder geval voor voldoende drinkwater zodat uitdroging wordt voorkomen.]

Tip: Geef BIOFOOD 3in1 mineralen koekjes en/of BIOFOOD vezelrijke diner voeding of combineer met vers vlees voeding. Stevige ontlasting is het resultaat.

2. Eetafwijkend gedrag. Gras eten: Honden eten meestal gras vanwege een instabiele spijsvertering en/of als ze misselijk zijn (meestal op een lege maag) en/of gebrek aan omega vetzuren en/of vanwege niet complete voeding (vitamine/mineralengebrek) of omdat hij/zij het lekker vindt. Gras eten vergemakkelijkt het braken. Het kan ook zijn dat er sprake is van een tekort aan vezels in de voeding. Voor honden met een overproductie van maagzuur kan het zinvol zijn om deze honden houdbare of diepvries vleesvoeding te geven en/of 's avonds heel laat nog wat vezelrijke voeding en Biofood 3-in-1 koekjes. Tip: BIOFOOD vleesvoeding, vezelrijke Diner voeding en 3in1 mineralenkoekjes.

Ontlasting eten: Ontlasting eten kan verschillende oorzaken hebben waaronder: macht der gewoonte, gedrag(afwijkend), aanwezige smaakstoffen in ontlasting of een storing van de darmflora en/of gebrek aan ruwvezel. Het kan ook zijn dat de hond als pup te weinig omgevingsprikkels heeft gehad en te vaak te lang alleen is geweest in de aanwezigheid van ontlasting (niet snel genoeg opgeruimd). Toegenomen eetlust kan ook zorgen voor het gemakkelijker aanleren om ontlasting te eten (castraten: teef en reu) of dieren met bepaalde ziektes die tot meer eetlust leiden. Ondervoeding of verkeerde zindelijkheidstraining (snuit in de poep drukken) kan ook een oorzaak zijn.

Bijkomend voordeel is dat de ontlasting van honden die Biofood 3in1 koekjes gegeten hebben door honden niet aantrekkelijk gevonden wordt. Tip: BIOFOOD vleesvoeding, vezelrijke Diner voeding en 3in1 mineralenkoekjes.

3. Voerverandering: Bij het overschakelen naar andere voeding kan het maag-darmkanaal uit balans raken. Spijsverteringsproblemen en dunne ontlasting kunnen het gevolg zijn. De BIOFOOD 3in1 mineralen koekjes met kaoliniet en kruiden en BIOFOOD Omega+ Proboitic zorgen voor de nodige ondersteuning bij voervervandering of niet goed verteerbaar voer.

Het kaoliniet heeft absorptieve eigenschappen voor toxinen uit de darminhoud en zorgt voor binding van belastende stoffen in het verteringskanaal. De kruiden bevatten o.a. weegbree, wat het slijmvlies van het spijsverteringsstel ondersteunt, en salie. Salie zorgt voor afvoer van afvalstoffen. De aanwezige vezels bevorderen de spijsvertering en zorg zorgen voor een goede darmflora en bacteriën in de darm. De 3-in-1 mineralen kruiden koekjes zorgen er voor dat de toxinen, bacteriën en irriterende stoffen uit de darm absorberen, het darmslijmvlies beschermen en bijdragen tot een normale stoelgang.

Smaakvolle BIFOOOD 3-in-1 mineralen hondenkoekjes:

1. helpt ontlasting dikker te maken;
2. bij eetafwijkend gedrag (ontlasting/gras eten);
3. ondersteuning bij voervervandering of niet goed verteerbaar voer.

Voor alle hondenrassen, van pup tot senior.

Kenmerken:
-helpt ontlasting dikker te maken.
-bij eetafwijkend gedrag (ontlasting/gras eten).
-tevens te gebruiken bij voerverandering of bij niet goed verteerbaar voer.
-met o.a. kaoliniet (kleimineraal), kruiden en calcium.
-voor alle hondenrassen, van pup tot senior.

BIOFOOD 3-in-1 hondenkoekjes zijn geschikt voor alle hondenrassen, van alle leeftijden.

BIOFOOD vloeibaar schapenvet bevat een combinatie van schapenvet, zalmolie (omega 3 en 6) en zonnebloemolie. Vloeibaar schapenvet kenmerken: rijk aan omega vetzuren 3, 6 en 9, verbetert voedselopname en vertering, besparing dagelijkse voedingskosten, gezond voor hart en bloedvaten, betere ontwikkeling van de organen, ideaal voor vacht en huid. De vloeibare smaakmaker en de oplossing bij vele huid- en vacht irritaties bij honden. Voor alle hondenrassen.

Kenmerken:

-mix van schapenvet, zalmolie (omega 3 en 6) en zonnebloemolie.
-ondersteunt huid, vacht, vertering, darmen en voedselintolerantie.
-voor alle hondenrassen en alle leeftijden.

BIOFOOD Zalmolie wordt koudgeperst uit Pacificische zalm, is rijk aan omega 3 en 6 vetzuren en bevat optimale EPA/DHA (8,5%/9,8%) waarden. BIOFOOD zalmolie is gunstig voor hart en bloedvaten, ondersteunt gewrichten, huid (bijv. haaruitval, jeuk, vlooien allergie en kale plekken), vacht (bij bijv. doffe vacht), vertering (voedselopname) en zorgt voor verlaging pH waarde urine (ivm blaasgruis). Hoog geconcentreerd pure zalmolie en dus zuinig in gebruik en niet vermengd met andere (goedkopere) visolie. Voor alle honden- en kattenrassen.

Kenmerken:

-koudgeperst, optimale werking.
-onvermengde geconcentreerde pure zalmolie, rijk aan omega 3 en 6 vetzuren.
-ondersteunt huid, vacht, gewrichten en vertering.
-zorgt voor verlaging pH waarde urine.
-voor hond en kat en alle leeftijden.

BIOFOOD zalmolie is sterk geconcentreerd en vrij van zware metalen, PCB's en dioxines.

*Verhelpt, voorkomt, behandeld of geneest geen ziekte en/of aandoening.Soortpagina = overzicht
Aan/uit = 0
Database =
Sectie = 12
navigatie = hond
artikelnummer = 82
Selectie artikelen = hond en kat , hond